verschillende vaardigheden in de zorg voor volwassenen en ouderen

Vele vaardigheden zijn nodig om een ​​effectieve verzorger voor volwassenen en ouderen. De zorgverlener kan een familielid plotseling duw in een caregiving rol of een ervaren zorgverlener die geen relatie met het individu zijn. Volwassen en oudere zorgvragers kunnen sterk van bewust dat ze waren ooit zelfvoorzienend en kunnen het idee van iemand anders de zorg voor hen te weerstaan.

Effectieve verbale en non-verbale communicatie is belangrijk bij de zorg voor volwassenen en ouderen. Als het individu lijdt aan dementie, houden boodschappen kort en eenvoudig, en geeft instructies één stap tegelijk. Als de persoon heeft problemen met het vinden van de juiste woorden, proberen te helpen door te vragen brede ja of nee vragen als: ‘Heeft het te maken met het eten? ” Bij het verstrekken van zorg, zijn zich bewust van gebaren en non-verbale signalen die verstorend voor de zorgvrager kan zijn. Ook alert te zijn op de lichaamstaal van het individu zijn bij het verlenen van zorg. Een WinCE of grimas kunnen aangeven ongemak, zelfs als haar woorden anders te zeggen.

Geduld is een belangrijke vaardigheid in de zorg voor volwassenen en ouderen. Proberen om haast of haast zal waarschijnlijk frustratie en nervositeit veroorzaken. Wanneer de persoon probeert een taak op diens bereiken, vermijden springen en overnemen. Als hulp nodig is, alleen helpen met de stappen die het individu moeilijk vindt, en laat haar naar de rest. Weersta de verleiding om zinnen te beëindigen of de hoogte van de zorgvrager u al haar vraag beantwoord.

Het is erg belangrijk om een ​​goed begrip van de ziekte of de conditie van de volwassen of oudere persoon lijdt. Dit zal helpen voorkomen dat onrealistische verwachtingen van wat de persoon kan en niet kan doen. Ook moet een zorgverlener altijd bewust zijn van de arts orders en wijzigingen in behandeling.

Goede organisatie is nodig voor een goede medicijnen administratie en planning. Als de volwassen of oudere zorgvrager neemt verschillende medicijnen, kan een pil dispenser helpen voorkomen gemist of gedupliceerd doses. Houdt een lijst van alle medicijnen handig zodat aan medisch personeel in geval van nood kan worden. Ook weten waar belangrijke documenten zoals medische volmacht, levende testamenten en verzekeringspapieren zijn gevestigd. Gebruik een kalender of afspraak boek om alle doktersbezoeken en afspraken te markeren.

De zorg voor een volwassene of een oudere persoon kan overweldigend zijn. Er moet altijd een betrouwbare back-up klaar om zorg te verlenen als de primaire verzorger is niet beschikbaar. De zorgverlener moet zich ook bewust van de communautaire middelen die beschikbaar zijn om diensten te leveren zijn.