kan een hoog cholesterolgehalte leiden tot hoofdpijn?

Elke cel in het menselijk lichaam bevat cholesterol. Vette aard, cholesterol speelt een belangrijke rol in de productie van hormonen, celproductie en de aanleg van membranen. Hoewel onze lichamen produceren een aantal van de cholesterol die we nodig hebben, zijn andere bronnen van cholesterol afgeleid van het voedsel dat we eten. Volgens de American Heart Association, zijn er twee soorten cholesterol: goed en slecht. High-density lipoproteïne (HDL) is de goede cholesterol en low-density lipoproteïne (LDL) is slecht. Wanneer uw LDL hoog is, kan plaque beginnen te vormen en verstoppen je bloedvaten. Dit staat bekend als atherosclerose.

De symptomen van een hoofdpijn kan beginnen op verschillende locaties in het hoofd en de nek en uitstralen naar andere gebieden. Wanneer een hoofdpijn begint gezichtsstoornissen veroorzaken, is bekend als een migraine met “aura.” MayoClinic.com beschrijft dit type migraine als ernstig van aard, soms gepaard met misselijkheid en braken, alsmede huidpijn en lichtgevoeligheid. Onderzoek toont aan dat een migraine met aura direct gekoppeld is aan een hoog cholesterolgehalte.

Vaak zijn er geen symptomen die gepaard hoog cholesterolgehalte. Het is meestal niet totdat een bloedtest uitgevoerd dat een hoog cholesterolgehalte wordt geïdentificeerd. Maar in gevallen van hoge cholesterol die onbehandeld gaat, waarbij de LDL blijft stijgen, patiënten beginnen symptomatisch worden. Een studie van het National Institute of Aging bleek dat 43 procent van migraine met aura patiënten hadden ook bloedtesten die een LDL van 240 (hoog) of hoger onthuld. Een LDL-niveau van 200 of minder wordt beschouwd als ideaal. Hoog cholesterol loopt vaak hand in hand met een hoge bloeddruk, die verder de gezondheid complicaties toevoegt. Als de bloeddruk stijgt, kan leiden tot hoofdpijn en migraine ernstiger geworden. Onder deze omstandigheden is het verstandig om handelwijze een arts, die meestal een vetvrij / cholesterol-vrij dieet met een cholesterolverlagend voorschrift volgen.