hoeveel mensen overleven longkanker?

Onderzoekers schatten long kanker overleven tarieven van een dwarsdoorsnede van kankerpatiënten. Deze percentages geven alleen de gemiddelde overlevingskans van een patiënt longkanker, Ze kunnen echter niet nauwkeurig voorspellen welke patiënten het langst overleven en welke patiënt vroeg zal bezwijken aan zijn ziekte. De overleving van patiënten met longkanker, een vooruitgang grafiek, bestaande uit vijf numerieke stadia van kanker te begrijpen, wordt meestal gebruikt bij het maken van een beslissing. Deze cijfers zijn niet de individuele keuze van de behandeling van kanker rekening te houden.

Als de kanker is ontdekt en beperkt tot een klein gebied, de patiënt een betrekkelijk hoog overlevingspercentage. In fase 0 van longkanker progressie er beperkte kanker aanwezig in de longen en raakt alleen de bovenste cellaag van de long. De vijf-jaar overlevingskans voor een Fase 0 patiënt is zo hoog als 80 procent.

Verwacht een iets lagere overlevingskans als de patiënt een Stage 1 diagnose krijgt. In dit stadium wordt de longkanker beperkt tot een long doch strekt zich dieper in de lagen van de long. Het kan ook een groter gebied te verenigen. De vijf-jaar overlevingskans voor fase 1 is ongeveer 50 procent.

Seek agressieve behandeling voor fase 2 longkankerpatiënten. In Stage 2, de kanker is nu aanwezig in de lymfeklieren. Dit maakt het moeilijker om de kanker te bevatten, maar tot 30 procent van de slachtoffers nog overleven voor vijf jaar.

Let op een lagere overlevingskans voor patiënten die lijden aan Fase 3 longkanker. Fase 3 treedt op wanneer de kanker verspreidt van de longen en de lymfeklieren de inwendige borstholte en andere inwendige organen. Beide longen kan nu tekenen van kanker. In Fase 3, de vijfjarige overlevingskans daalt tot tussen de vijf en 15 procent.

Realiseer je dat alleen maar omdat je of een geliefde in een vergevorderd stadium van longkanker kan vallen, de nummers gebruikt zijn slechts een methode voor het bepalen van een gemiddelde. Elke patiënt is en de individuele en zelfs in de ergste fase, een persoon heeft een kans om te overleven.

Patiënten met Fase 4 longkanker hebben de laagste overlevingskans. Op dit moment is de kanker in veel organen en andere plaatsen in het lichaam. Aangezien het menselijk lichaam de hoeveelheid behandeling noodzakelijk om de kankercellen te doden niet kan weerstaan, overlevingskansen zijn zeer laag. Toch, tot twee procent van de slachtoffers Fase 4 longkanker overleven voor vijf jaar.

Vraag het aan de arts als de longkanker wordt beschouwd als “beperkt” of “uitgebreid,” om nadere opheldering over de overlevingskansen. Zelfs binnen de bovenstaande stappen, kan longkanker beter of slechter te zijn, en dit zal gevolgen hebben voor de patiënt overleving vooruitzichten.