hoe te berekenen totale cholesterolgehalte

Cholesterol helpt het lichaam herstellen van celmembranen en de opbouw vitamine D. Echter, hoge cholesterol geassocieerd met een hartaanval en beroerte, volgens David W. Brooks van de University of Nebraska at Lincoln. Volgens Harvard Health Publications, moet uw totale cholesterol onder 200. Uw totale cholesterol te blijven kunt u vinden als u uw high-density lipoprotein niveau (HDL), low-density lipoprotein niveau (LDL) en uw triglyceride niveaus kennen.

Het verkrijgen van uw HDL, LDL en triglyceriden van uw arts. Deze niveaus kunnen worden gevonden met behulp van een bloedtest.

Verdeel de triglyceride niveaus door 5. Bijvoorbeeld, als uw triglyceride niveau is gelijk aan 100, je zou verdelen 100 door 5 te krijgen 20.

Voeg uw LDL-cholesterol niveau om uw triglyceriden. Dus als je LDL-niveau is gelijk aan 80, zou je 80 toe te voegen aan 20 tot 100 te krijgen.

Voeg uw HDL-niveau om het resultaat van stap 3 om uw totale cholesterol te krijgen. Dus als uw HDL-niveau is gelijk aan 40, zou je 40 tot 100 te vinden van uw totale cholesterol is gelijk aan 140.