hoe lang kan een honingbij overleven binnenshuis?

Tijdens de zomermaanden een bijenkorf kan huis tot 35.000 bijen, volgens de Britse imkervereniging. Het getal daalt tot 5000 in de wintermaanden. Alle bijen antennes, twee of drie paar vleugels, gesegmenteerde lichamen en een zeer lange tong, die bekend staat als de slurf, die ze gebruiken om nectar en stuifmeel te extraheren uit bloemen. Sommige bijen steken, hoewel er minder sting-species. De aard van de honingbij, kan de voedselvoorziening en de activiteiten van invloed op hoe lang het binnenshuis zal leven.

Werkbijen geboren in de zomer live voor 40 dagen. De korf heeft geen pasgeboren bijen verwelkomen tijdens de winter, dus werkbijen geboren tijdens de herfst maanden over het algemeen leven zes of zeven maanden, tot het volgende voorjaar. Koninginnen leven tot vijf jaar, maar normaal niet vertrekken de korf. Bijen buiten of binnen gezien zijn meestal werkbijen.

Honingbijen normaal verbruikt nectar uit bloemen. Nectar is van nature rijk aan suikers. Bij het ontbreken van duidelijke nectar bronnen, zal bijen op zoek naar voedingsmiddelen rijk aan suiker. Ze worden vooral aangetrokken tot suiker-rijke vloeistoffen, zoals frisdranken. Als suiker-rijk voedsel, zoals suiker, water of frisdrank, zijn direct en consequent beschikbaar wanneer een bee binnen komt te zitten, overleving voor de rest van haar natuurlijke levensduur is waarschijnlijk.

Bijen hebben twee magen, een echte en een maag honing. De echte maag verteert voedsel, terwijl de maag honing is een tijdelijke opslagplaats voor honing, terwijl de bijen naar de korf vliegt. Een klep verbindt de werkelijke maag naar de honingmaag, waardoor nectar worden gedigereerd indien nodig. Wanneer gevangen binnen een bij kan verteren honing uit de maag honing vliegen tijd te verhogen en lokaliseer mogelijke voedselbronnen in het huis.

Met een volle maag honing en in de volledige afwezigheid van suiker-rijk voedsel, kan een bij vliegen voor minder dan een uur, waarna zij zal worden geaard. Koud weer afneemt vliegtijd. Grounded bijen zal snel sterven van de honger. Een bij opgesloten binnen, zonder voedsel, kan niet meer dan een paar uur overleven.