Hoe lang duurt het om de nicotine uit je systeem te krijgen als je stoppen met roken?

Roken is natuurlijk een verslaving die serieuze maatregelen te overwinnen neemt. Zelfs nadat u af te zetten dat laatste sigaret, de strijd met nicotine blijft. De drug blijft en blijft ravage later aanrichten op het lichaam dagen. Volgens de American Cancer Society, wordt u getroffen door de nicotine en chemicaliën in sigaretten voor jaren in de toekomst als uw lichaam probeert de schade te herstellen.

Zodra u stak uw laatste sigaret, worden de nicotine en andere chemische stoffen in sigaretten nog steeds in uw systeem, maar zullen ze beginnen af ​​te nemen. Volgens de Nova Southeastern University, de gevolgen van stoppen met roken komen zo weinig als 20 minuten na het stoppen. Dat is wanneer de hartslag en bloeddruk worden verondersteld te dalen van de verhoogde niveaus ervaren terwijl het roken. De giftige stoffen zoals koolmonoxide te verlaten 12 uur na het stoppen. De nicotine 3-4 dagen later verlaat.

Terwijl het lichaam is zelf bevrijden van de nicotine, zul je ontwenningsverschijnselen. Zij omvatten irritatie, gewichtstoename, slapeloosheid, angst, depressie, concentratiestoornissen, hoofdpijn, vermoeidheid en hoesten, onder andere. Deze symptomen zullen beginnen af ​​taps op dag drie of vier na het stoppen met roken. Dit is tevens de nicotine het systeem verlaten. Volgens de American Cancer Society, maar dringt erop aan dat ontwenningsverschijnselen een paar weken kan duren om volledig te verdwijnen.

Als u stoppen met behulp van een rokende hulp, dan kunt u nog steeds de nicotine in uw systeem. Patches, tandvlees en zelfs de smoking-vervangende apparaten hebben allemaal doses nicotine die afneemt naarmate je verder komt in het programma. Ondanks de lagere dosis, zal het nog wel een paar dagen voor de nicotine om uw systeem te verlaten.