Hoe lang duurt een gebroken pols te nemen om te genezen?

De pols is opgebouwd uit de radius en de ellepijp plus acht carpale botten. Veel van de ligamenten sluit de botten aan elkaar. Een breuk optreedt wanneer er een breuk of scheur in één of meer van de botten. Polsfracturen verschillende helingtijden en variëren afhankelijk van het type en de ernst breken. Herstel hangt ook af van de behandelingen uitgevoerd.

Fracturen zijn gegoten of gespalkt zodat de gewonde deel in rust kan blijven en beweging te voorkomen. Op deze manier de stukken goed kan genezen. Medicijnen om de ontsteking te verminderen en pijn kan worden voorgeschreven. Over-the-counter pijnstillers door uw arts kan worden aanbevolen, tenzij er ernstige pijn. Als de pijn ernstig genoeg is, kan een opioïde zoals codeïne worden voorgeschreven.

Een cast houdt het bot bewegen, zodat het kan genezen. Zorg ervoor dat de cast droog te houden. Nadat de cast is verwijderd, kan de revalidatie lichaamsbeweging of fysiotherapie nodig zijn om de stijfheid te verminderen en het herstel van de beweging. Het is belangrijk om de gewonde pols te voorkomen zwelling verheffen. Solliciteer ijs om de zwelling te verminderen en je vingers uit te oefenen als je kunt zonder dat het pijn.

Herstellen van een operatie kan enkele maanden duren, afhankelijk van het soort operatie uitgevoerd op de pols. De chirurg moet mogelijk implanteren platen, staven of schroeven teneinde een juiste positie tijdens de genezing te handhaven. Het is belangrijk om onbeweeglijkheid van de pols te houden tot goedkeuring fysiotherapie wordt goedgekeurd door uw arts. Medicijnen kunnen worden voorgeschreven om de pijn en de kans op infectie te verkleinen. Houd het uiteinde verhoogd, althans voor de eerste paar dagen na de operatie.

Tijdens elektrische stimulatie worden twee elektroden geplaatst aan de zijkanten van het gebroken bot en fungeren als bron van elektrische stroom. Door het stimuleren van de botcellen, wordt de heling van het been versneld. Dit proces wordt capacitieve koppeling.

Complicaties zoals misvorming, zo niet direct ingesteld, vertraagde genezing of infectie kan in sommige gevallen. Er kunnen aanhoudende pijn, stijfheid of handicap in het getroffen gebied. Dit wijkt meestal binnen enkele maanden na de operatie of na de gietvorm wordt verwijderd. Herstel kan tot enkele maanden of zelfs langer om volledig te genezen. Maar sommige blessures kan blijvend zijn.