hoe het lichaam te reinigen bij het stoppen met roken

Volgens het National Cancer Institute, zijn meer dan 4.000 chemische stoffen gevonden in sigarettenrook, waarvan 43 kankerverwekkende stoffen en gevaarlijke giftige stoffen die schade kunnen aanrichten op uw systeem. Sigarettenrook bevat giftige stoffen zoals arsenicum, cyanide, nicotine, teer en DDT. Hoewel stoppen met roken is de eerste stap terug naar je gezondheid, je lichaam te reinigen van deze gevaarlijke chemische stoffen is een proces dat niet ‘s nachts zal gebeuren. Als je hoopt om je lichaam te ontgiften van het roken, moet u uw lichaam de juiste voeding en dieet aids te helpen jezelf bevrijden van deze gifstoffen.

Eet gezond voedsel dat kan helpen bij het elimineren van toxines uit je lichaam, het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vet met uitzondering van zaden en noten. Voeg een overvloed aan verse groenten en fruit, volle granen, magere eiwitten zoals kip en vis, en gezonde peulvruchten. Drink veel water per dag, een minimum van acht tot 10 glazen per dag te spoelen gifstoffen te helpen uit je lichaam.

Voeg vers geperst sap, zoals wortel, grapefruit en citroen met elke maaltijd. Beta-caroteen in wortels is rijk aan vitamine A, wat helpt bij het reinigen van de longen. Citroen en grapefruitsap helpen flush gifstoffen uit het lichaam en hulp in te bevrijden van opgehoopte gifstoffen. Voeg een scheutje cayennepeper en zoet water om je citroensap om te helpen het proces te versnellen.

Vermijd het slijm-bevorderende voedingsmiddelen zoals zuivelproducten te helpen duidelijk uw longen en genezing te bevorderen. Voedingsmiddelen die helpen bij de vermindering van de slijmvliezen opbouw zijn cayenne peper, verse gember, knoflook, ui, mierikswortel, en vers gemalen zwarte peper.

Reinig je darmen, zoals sigaretten giftige stoffen zich ophopen in de onderste ingewanden en duwen ze door snel zal helpen verlichten uw uitscheidingsstelsel jaren van giftige opbouw. Vezelrijk voedsel zoals volle granen, groenten, noten en bonen zijn behulpzaam en zal darmfunctie te verhogen. U kunt wensen om een ​​commerciële darmreiniger kopen of voeg psyllium kaf of andere uitschakeling hulpmiddelen aan uw dieet.

Elimineer gebakken vet voedsel en alcohol terwijl het proberen om je lichaam te reinigen van het roken — ze kunnen traag eliminatie veroorzaken en vertragen het proces.

Integreer tal van anti-oxidanten in uw dagelijkse voeding, die vrije radicalen te bestrijden en te helpen genezing te bevorderen. Roken put antioxidanten en je nodig hebt om uw voeding winkels te herbouwen. Vitamine E, gevonden in groene bladgroenten zoals boerenkool en spinazie en vitamine C te vinden in veel verse groenten en fruit moeten worden hersteld, samen met het toevoegen van een goede B-complex supplement – rijk in cellulaire antioxidanten.

oefening toe te voegen in je dagelijkse routine, samen met diepe ademhalingsoefeningen te helpen versterken en reparatie van uw beschadigde longen. Wandelen in gebieden die vrij zijn van vervuiling en diep ademhalen zal uw luchtwegen enorm helpen en te versnellen genezing.