geboortebeperking opties zonder hormonen

Geboortebeperking opties met hormonen kan leiden tot misselijkheid, braken, bloedstolsels, stemmingswisselingen en een verminderd libido veroorzaken. Om deze redenen is het belangrijk voor vrouwen om al hun geboortebeperking opties te begrijpen. Terwijl de meeste anticonceptie opties zonder hormonen zijn niet zo effectief als hormonale methoden, is het vaak mogelijk om soortgelijke resultaten te bereiken door gebruik te maken verschillende niet-hormonale anticonceptie opties tegelijk.

Barrier geboortebeperking opties zijn mannelijke en vrouwelijke condooms, diafragma en cervixkapje. Deze niet-hormonale anticonceptie opties werkt door zodat het sperma invoeren van de cervix. Uitvalpercentage varieert van 10 tot 15 procent.

Het ritme of natuurlijke gezinsplanning methode werkt door het in kaart brengen van een vrouw ovulatie en het beoefenen van onthouding tijdens de meest vruchtbare tijd van een vrouw. De FDA schat de failure rate van het ritme methode bij 20 procent.

Intrekking is de methode van de penis terugtrekken uit de vagina voor de ejaculatie. Dit voorkomt veel van het sperma van het bereiken van de cervix.

Chirurgische sterilisatie voorkomt zwangerschap door chirurgisch snijden van de zaadleiders van mannen of eileiders van de vrouw. Dit is een zeer effectieve anticonceptie optie resulteert in minder dan een procent uitvalpercentage.

Zaaddodend middel is een crème, schuim, suppositorium of gel dat werkt door het doden van sperma in de vagina. Het percentage mislukkingen van spermicide is een zeer hoog 20 tot 50 procent.