DHE behandeling van migraine

DHE betekent dihydroergotamine. Het behoort tot een klasse van geneesmiddelen genaamd ergots. Ergots werken aan migraine door vernauwen de bloedvaten. DHE is zeer effectief voor het behandelen van migraine. Echter, mogelijk ernstige bijwerkingen te voorkomen dat veel artsen van het gebruik van het buiten van de gecontroleerde instellingen.

DHE kan door IV worden toegediend in klinieken en ziekenhuizen. Het werkt snel, vaak verminderen of elimineren hoofdpijn binnen één uur. Voor complexe gevallen kan DHE worden toegediend om de zes tot acht uur.

Artsen kunnen DHE injecties voorschrijven voor thuisgebruik. De standaard dosering is 1 ml per injectie. Medische meningen verschillen over hoe vaak DHE injecties kan worden gebruikt, dus het is best om de aanbeveling van de voorschrijvende arts te volgen.

Migranal is een arts voorgeschreven neusspray versie van DHE. Een spray van de medicatie wordt gegeven in elk neusgat. Na 15 minuten kan dit worden herhaald. Volgens de fabrikant, Migranal niet vaker dan tweemaal per week gebruikt.

DHE kan niet worden gebruikt binnen 24 uur na gebruik van triptanen, die een klasse van geneesmiddelen die worden gebruikt om migraine te behandelen zijn. Bijwerkingen zijn veranderingen in de hartslag of bloeddruk, borst zwaarte, misselijkheid, zweten, en gevoelloosheid of zwakte.

Rebound hoofdpijn optreden wanneer iemand neemt te veel triptanen of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen in een korte tijd. Artsen kunnen DHE gebruiken om te helpen doorbreken van de hoofdpijn cyclus zonder dat verdere rebound hoofdpijn.