benzoylperoxide & haaruitval

Miljoenen mensen lijden aan haaruitval. Benzoylperoxide is een veel gebruikte topische behandeling van acne. Acne kan zich voordoen op de hoofdhuid, zodat u kan worden bezorgd of u benzoylperoxide gebruiken om het te behandelen.

Een populaire over-the-counter remedie, benzoylperoxide is verkrijgbaar in 5 procent en 10 procent sterke punten. U kunt kiezen voor crème of gel preparaten. Benzoylperoxide is vaak vermengd met andere acne medicijnen zoals clindamycine.

Haarzakjes kunnen verstopt raken met olie en dode huidcellen worden, de vorming van puistjes. Vele malen deze op te lossen zelf, maar soms zijn ze behandeling nodig hebben.

Benzoylperoxide, zoals andere peroxide oplossingen, neigt haar bleken. Dit bleken effect betekent dat benzoylperoxide is niet de beste keuze voor de behandeling van de hoofdhuid acne.

Volgens Dr. William Rassman van de New Hair Institute, op zijn BaldingBlog.com site, benzoylperoxide niet leiden tot haaruitval.

Anders dan irritatie, heeft benzoylperoxide niet te haarzakjes stimuleren. Het houdt niet op haarverlies of de haargroei bevorderen.