aambeien & schildklier ziekte

Aambeien kunnen een zeer pijnlijke aandoening te lijden, wat vaak het anus te bloeden. Aambeien worden veroorzaakt door gezwollen aderen in de anus. Dit kan om verschillende redenen. Als u last hypothyreoïdie dan kan het de voorwaarden die kunnen leiden tot aambeien veroorzaken.

De schildklier, net onder het strottenhoofd, produceert het schildklierhormoon, dat regelt hoe het lichaam gebruikt energie en hoe snel of langzaam cellen kunnen groeien en dupliceren. Het schildklierhormoon is van groot belang in de dagelijkse werking van het lichaam. Een gebrek aan schildklierhormoon, vaak als gevolg van verminderde werking van de schildklier, hypothyroïdie genoemd. Symptomen van hypothyreoïdie omvatten een hese stem, gezwollen gezicht en spierkrampen. Hoewel hypothyreoïdie aambeien niet rechtstreeks veroorzaakt, kan verstopping, wat kan leiden tot aambeien veroorzaken.

U lijdt constipatie wanneer u een gespannen of moeilijke stoelgang dat ongemak veroorzaakt lijden. Minder dan drie stoelgang in een week geeft ook constipatie. Terwijl een dieet met weinig vocht en vezels is de meest voorkomende oorzaak van verstopping, kan een gebrek aan schildklierhormoon, hypothyroïdie, ook stoelgang bemoeilijken. Constipatie treedt meestal op wanneer de ontlasting is hard en droog, waardoor het moeilijk te passen. Dit kan druk uitoefenen op de aderen in de anus, waardoor aambeien.

Aambei aders zijn gezwollen aderen in de anus. Ze kunnen pijnlijk zijn, maar zij zijn niet altijd zo op het eerste. Symptomen van aambeien zijn jeuk, helder rood bloed op de ontlasting en hard, mals knobbeltjes op de anus. Aambeien veroorzaakt door constipatie kan ontlasting pijnlijk te maken, waardoor de verstopping te verergeren.

De constipatie die wordt veroorzaakt door hypothyroïdie en veroorzaakt aambeien kan niet worden behandeld. In plaats daarvan moet de oorzaak en het effect van de constipatie worden behandeld. Hypothyreoïdie kan worden behandeld door het nemen van schildklierhormonen om zelfs uit het niveau van de hormonen in het lichaam. Als hypothyreoïdie wordt veroorzaakt door een traag werkende schildklier, kan het niet verbeteren, en je kan op schildklierhormonen voor de rest van je leven. Er zijn veel over-the-counter crèmes die bedoeld zijn om de pijn en jeuk van aambeien. Dit kan helpen om de stoelgang gemakkelijker te maken, het verminderen van constipatie.

Hypothyreoïdie, indien onbehandeld, kan leiden tot een verlaagde lichaamstemperatuur, bloedarmoede en in extreme gevallen van hartfalen. Om deze reden is het belangrijk om uw arts te raadplegen als u last heeft van constipatie en aambeien, vooral als deze gepaard gaan met andere symptomen van de schildklier problemen.